Ziek zijn, beter worden

Download de brochure "Beter Zien"
'Gezond Ouder Worden en Blijven' is een gezamenlijk project van de Unie KBO, LOC, NOOM, NVOG, en PCOB, dat drie jaar loopt.
Brief BBGG aan ADRZ over parkeren e.d.
Betreft: De afstand van het parkeerterrein tot aan de entree.
Lees meer


Brief van Bondenberaad Groot Goes aan de Raad van Bestuur Admiraal de Ruyterziekenhuis.
Betreffende: de inrichting van de entree en het parkeerterrein.
Lees meer

Afspraak maken bij het ADRZ
Bij het ADRZ zijn sinds enige tijd nieuwe procedures voor het maken van afspraken. U hebt daarover al gelezen in de vorige Bij de Tijd. Er waren hierover nogal wat vragen, vandaar dat we er nu nog even op terug komen. Lees meer

Spel DobbelFit (13)
Spel DobbelFit verkleint kans op val in en om huis. De eerste week van oktober vindt de Valpreventieweek plaats. Met veel aandacht voor het voorkomen van vallen in en om het huis. Lees meer

Manifest Waardig Ouder Worden (12)
Succesvolle resultaten Manifest worden in praktijk gebracht. Het Manifest Waardig Ouder Worden, dat KBO-PCOB met ChristenUnie en Omroep Max initieerde, heeft veel invloed op de actuele politieke agenda; het Manifest werd overgenomen in het huidige regeerakkoord en leidde tot het Pact Ouderenzorg.
Lees meer


Wetsvoorstel abonnementstarief Wmo goede stap (11)
Te veel senioren hebben te maken met een stapeling van zorgkosten. Deze kosten worden hoger terwijl tegemoet-komingen en compensatieregelingen zijn wegbezuinigd. KBO-PCOB maakt zich daarom al langer sterk voor het tegengaan van de stapeling van zorgkosten.
Lees meer


- Alzheimercafé